Het is bijna november, het wordt weer tijd om de grote verzekeraars in de gaten te houden omdat ze de nieuwe premie zorgverzekering 2015 voor 15 november zullen gaan bekendmaken.

 

Stijgt de premie of daalt de zorgverzekeringspremie in 2015?

DSW heeft, tradiotioneel, haar premie al bekend gemaakt. Bij DSW blijft de zorgverzekeringspremie gelijk in 2015. Vaak is dat een goede richtlijn om in te schatten wat de concurrenten zoals Agis, Zilveren Kruis, Menzis, VGZ, UNIVE, OHRA en vele anderen gaan doen met hun premie. Mijn inschatting is dat de gemiddelde premie voor de basisverzekering in 2015 licht zal gaan stijgen. DSW is te vroeg met een premie gekomen die niet stijgt. Vanuit Brussel komen er nl. misschien nog eisen aan de solvabiliteit van de zorgverzekeraars. ALs die solvabiliteitseis stijgt, dan stijgen ook de premies van de zorgverzekeraars.

Enfin, we weten het allemaal zeker op 15 november, de datum dat alle premies van de zorgverzekering in 2015 bekend moeten zijn


Bij een restitutie zorgverzekering kunt u zelf uw eigen specialist of ziekenhuis kiezen. Bij een zuivere restitutiepolis wordt er 100% vergoed volgens marktconform tarief. 

1. ONVZ Zorgverzekeraar (zuivere restitutiepolis) 

2. PNO Zorg (zuivere restitutiepolis)

3. Delta Lloyd (zuivere restitutiepolis)

4. Ditzo (normale restitutiepolis)