We schrijven 5 november 2015. Tot op heden heeft nog geen enkele grote verzekeraar zijn premies bekend gemaakt. Alleen DSW heeft zijn premie voor de basisverzekering gecommuniceerd. Zij hebben er voor gekozen om de premie noch te verhogen noch te verlagen (maandpremie blijft € 95,-).

 

Waarom wachten zorgverzekeraars met bekendmaking van de premie?

Tja, goede vraag. Ze wachten waarschijnlijk op elkaar. Immers, als een grote concurrent heel laag gaat zitten, dan moet je misshcien mee. Of andersom, als ze allemaal hoog gaan zitten, dan kun jij ook wat hoger gaan zitten. Maar is dat het enige wat nu geldt, of speelt er meer achter de schermen? Misschien onduidelijkheid over de verhoogde solvabiliteitseisen vanuit Brussel? En hoeveel reserves er nog in kas zijn om het een jaartje uit te zingen en nu nog veel verzekerden binnen te halen? 

Eind deze week/ begin volgende week barst het circus los

Onze verwachting is dat er deze week een aantal verzekeraars toch hun premie bekend gaan maken, en volgende week komen alle grote jongens ook. Het wordt nog spannend of ze de trend van DSW gaan volgen, of dat ze toch kiezen voor een (lichte) premiestijging. Wij houden het in ieder geval bij op de pagina premies zorgverzekeringen 2015.


Bij een restitutie zorgverzekering kunt u zelf uw eigen specialist of ziekenhuis kiezen. Bij een zuivere restitutiepolis wordt er 100% vergoed volgens marktconform tarief. 

1. ONVZ Zorgverzekeraar (zuivere restitutiepolis) 

2. PNO Zorg (zuivere restitutiepolis)

3. Delta Lloyd (zuivere restitutiepolis)

4. Ditzo (normale restitutiepolis)