Overstappen van zorgverzekering, ieder jaar zijn er weer honderduizenden mensen die het doen. Sinds de komst van de basisverzekering is de zorgverzekeringsmarkt los gekomen en stapt 5 tot 10 procent van alle Nederlanders over op een andere zorgverzekeraar.

Uit recent onderzoek van zorgwijzer blijkt dat ongeveer 9% van de bevolking per 2014 wil veranderen van zorgverzekering. 11% twijfelt nog en 80% heeft niet de intentie om over te stappen van zorgverzekering.

 

Hoewel je nooit van te voren weet wat het uiteindelijke gedrag zal zijn (wel of niet overstappen) lijkt het toch dat er in 2014 meer mensen switchen dan in 2013.

In de huidige tijd waarin de overheid veelal alleenmaar komt met bezuinigingsboodschappen lijkt het er op dat besparen op de zorgverzekering ook voor de Nederlandse bevolking de voornaamste reden is om op zoek te gaan naar een goedkopere zorgverzekering. Slechts een enkeling wil overstappen omdat ze ontvreden is over de service van de huidge zorgverzekeraar.

We gaan het zien. We tellen de aantallen in voorjaar 2014, als de rook rondom de zorgverzekeringscampagnes weer is opgetrokken.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en bekendmaking van de nieuwe premies? Kijk dan regelmatig op de pagina premie zorgverzekering 2014.


Bij een restitutie zorgverzekering kunt u zelf uw eigen specialist of ziekenhuis kiezen. Bij een zuivere restitutiepolis wordt er 100% vergoed volgens marktconform tarief. 

1. ONVZ Zorgverzekeraar (zuivere restitutiepolis) 

2. PNO Zorg (zuivere restitutiepolis)

3. Delta Lloyd (zuivere restitutiepolis)

4. Ditzo (normale restitutiepolis)