ONVZ Zorgverzekeraar heeft van alle zorgverzekeraars wederom de meest tevreden klanten. Dat blijkt uit de jaarlijkse Klantenmonitor Zorgverzekeringen van MarketResponse. ONVZ-verzekerden beoordelen de dienstverlening van hun zorgverzekeraar het hoogst, met een 8,4. Volgens het onderzoeksbureau waarderen verzekerden de vrijheid om zelf hun arts en ziekenhuis te mogen kiezen.

 

Het onafhankelijke onderzoekbureau MarketResponse onderzoekt jaarlijks de prestaties van zorgverzekeraars. Ruim 11.500 verzekerden gaven dit jaar hun mening over 26 labels van zorgverzekeraars. De klanttevredenheid wordt aangegeven in een score (de zogenoemde Net Promoter Score). De gemiddelde score van zorgverzekeraars bedraagt -8; ONVZ Zorgverzekeraar gaat met een score van +37 aan kop. Een lichte stijging ten opzichte van de score van vorig jaar, toen ONVZ met +35 aan kop ging. Kleinere verzekeraars, zoals ONVZ, scoren over het algemeen hoger dan grote verzekeraars.

“De hoge score voor ONVZ Zorgverzekeraar komt voor een groot deel voort uit de keuzevrijheid die zij hun klanten biedt”, zo stelt MarketResponse. “Dat is volledig in lijn met de positionering van ONVZ als vrijekeuzeverzekeraar.” Vrije keuze betekent dat verzekerden zelf kunnen kiezen naar welk ziekenhuis ze gaan en door welke dokter ze zich laten behandelen. “Ook het vertrouwen dat men in ONVZ Zorgverzekeraar heeft, is een reden om ONVZ aan te bevelen.”

“We zijn onze verzekerden bijzonder dankbaar dat ze ons weer als beste beoordelen”, zegt Erno Kleijnenberg, bestuursvoorzitter van ONVZ Zorgverzekeraar. “Het maakt duidelijk dat onze verzekerden de vrijheid waarderen om voor een marktconform tarief zelf te bepalen naar welke dokter of ziekenhuis ze gaan.”

Twee typen zorgverzekeringen

Er zijn in Nederland grofweg twee typen zorgverzekeringen: naturaverzekeringen en restitutieverzekeringen. Naturaverzekeraars kopen zorg selectief in. Als gevolg van een recent politiek voornemen zouden naturaverzekeraars behandelingen alleen volledig hoeven te vergoeden als verzekerden naar een zorgverlener gaan met wie de verzekeraar een contract heeft. Restitutieverzekeraars zoals ONVZ laten verzekerden vrij om te bepalen waar en door wie ze zich laten behandelen.

Over ONVZ Zorgverzekeraar

ONVZ is een non-profitzorgverzekeraar met 436 duizend verzekerden. De verzekeraar biedt een totaalpakket aan zorgverzekeringen. Bij ONVZ Zorgverzekeraar is iedereen verzekerd van vrije keuze. De zorgverzekeraar schrijft niemand iets voor en laat de belangrijkste zorgkeuzes aan de verzekerden over: verzekerden bepalen zelf welke dokter ze consulteren en naar welk ziekenhuis ze gaan.

Lees hier het hele persbericht van ONVZ beste zorgverzekeraar.


Bij een restitutie zorgverzekering kunt u zelf uw eigen specialist of ziekenhuis kiezen. Bij een zuivere restitutiepolis wordt er 100% vergoed volgens marktconform tarief. 

1. ONVZ Zorgverzekeraar (zuivere restitutiepolis) 

2. PNO Zorg (zuivere restitutiepolis)

3. Delta Lloyd (zuivere restitutiepolis)

4. Ditzo (normale restitutiepolis)