Anno12 is een nieuwe zorgverzekeraar. Onlangs hebben zij de premie bekend gemaakt, en als je een ledencertificaat hebt van ANNO12 betaal je voor een restitutie verzekering € 104,50. Dat is geen goedkope premie, maar volgens ANNO12 wel een eerlijke premie.

Op de site van ANNO12 lezen we: " ANNO12 brengt de zorgverzekering weer waar hij hoort, bij u als gebruiker van de zorg. Een eerlijke zorgverzekering voor een eerlijke premie. Waarbij we samen bewust omgaan met zorg en gezondheid en resultaten delen met onze leden

Om lid te worden van ANNO12 koopt u een ledencertificaat. Hiermee ontvangt u korting, krijgt u stemrecht en deelt u in resultaten. Daarna kiest u de verzekering die bij u past. Een basisverzekering waarmee u profiteert van vrije artsenkeuze en eventueel een aanvullende verzekering."

Helder verhaal. We zijn benieuwd naar het aantal verzekerden dat ANNO12 dit seizoen kan bijschrijven.

 

ONVZ is in de afgelopen week wederom uitgeroepen tot Beste Zorgverzekeraar. Nadat Independer vorige week al een onderzoek publiceerde waaruit ONVZ met een 8,2 de beste beoordeelde zorgverzekeraar was, is deze week zorgwijzer.nl met een soortgelijk onderzoek gekomen waaruit blijkt dat ONVZ zorgverzekeraar de "hoogst beoordeelde zorgverzekeraar" is.

Dat dit geen toevalstreffers zijn, blijkt wel uit het feit dat ONVZ afgelopen jaren steeds bovenaan of minimaal in de top 3 staat van soortgelijke onderzoeken.

Een overzicht:

  • 20 november 2014 - ONVZ best beoordeelde zorgverzekeraar (Zorgwijzer.nl - cijfer 8,4)
  • 10 november 2014 - ONVZ best beoordeelde zorgverzekeraar (Independer - cijfer 8,2)
  • 9 mei 2014 - ONVZ heeft de meest tevreden klanten (MarketResponse - cijfer 8,4)
  • 25 oktober 2013 - ONVZ beste kleine zorgverzekeraar van 2013 (zorgverzekering.net - cijfer 7,5)
  • 10 mei 2013 - ONVZ heeft de meest tevreden klanten (Marketresponse - cijfer 8,3)

Daarnaast wordt ONVZ ook uitermate goed beoordeeld op zorgkaartnederland.nl. Klanten geven ONVZ op deze site een 9,1.

ONVZ scoort dus uitzonderlijk goed en weet dat niveau goed vast te houden.

Overstappen naar ONVZ Zorgverzekeraar?

U kunt hier het aanbod van ONVZ bekijken en een premieberekening doen.

 

 

Vandaag is Anno12 naar buiten gekomen met haar eerste premie basisverzekering. In 2015, het jaar waarin Ann012 van start gaat, betalen klanten zonder ledencertificaat € 116,11 voor de basisverzekering.

Klanten met een ledencertificaat van Anno12 krijgen 10% korting en betalen een maandpremie van € 104,50. Op de aanvullende zorgverzekeringen krijgen mensen met een ledencertificaat van Anno12 25% korting.

Anno12 is niet de goedkoopste zorgverzekeraar. Ze bieden wel een restitutie zorgverzekering met vrije keuze van zorgverlener. De vraag is of mensen zonder ledencertificaat zich zullen verzekeren bij Anno12, want zonder de korting zijn de premies erg hoog.

 

Breaking! Premie Zorgverzekering 2015 Interpolis daalt! Als enige in Nederland komt Interpolis met een verlaging, terwijl de rest moet verhogen. Hoe kan dat? Gaan ze marktaandeel kopen en jaartje verlies nemen?

Nee, ze maken de premieopbouw transparanter. Wel met een trucje.

Gisteren publiceerden we al de verwachting dat de premie zou uitkomen op € 104,40. Dat is dan de rekenpremie, waarna er 10% af gaat voor Rabobank-klanten. Dan kom je dus uit op die € 93,95.

Echter, Raboklanten krijgen nu geen korting meer op de basisverzekering bij Interpolis. Ze hebben dat afgeschaft en de netto premie als rekenpremie neergezet. Uiteindelijk zie je dan ook een verhoging van plm. 2% voor bestaande klanten.

Mooie truc, ben benieuwd hoe de pers dit oppakt en of ze er allemaal intuinen met kantenkoppen: INTERPOLIS verlaagt als enige de zorgpremie in 2015!

 

#update 18/11/2014 13.00

Contact gehad met Interpolis. Ze geven aan dat de basispremie stijgt met 2,1%. Ze hanteren nu 1 basispremie voor iedereen. In feite hebben ze dus inderdaad hun bruto premie netto gemaakt naar 90%. Past goed bij de pay off: Glashelder.

ONVZ zorgverzekeraar komt ook met de premie voor de basisverzekering in 2015. Verzekerden betalen volgend jaar € 101,85 voor de zuivere restitutie basis zorgverzekering. De premiestijging is in lijn met de andere zorgverzekeraars. De hoogte van de zorgverzekering komt in veel gevallen onder de premies van de grote jongens, die met hun restitutie polis aan de hoge kant zitten. 

ONVZ en vrije keuze

ONVZ heeft de vrije keuze van zorgverleners hoog in het vaandel staan. Zij verkoopt dan ook enkele de restitutiepolis, en geen natura of combinatiepolissen. De restitutiepolis van ONVZ wordt in Nederland dan ook vaak gezien als de zorgverzekering voor mensen die zelf willen kiezen naar welke arts, specialist of ziekenhuis ze gaan.

 

Stad Holland, onderdeel van DSW komt (voor ons niet onverwachts) met een stijging van de zorgpremie voor 2015. De premie voor de restitutiepremie met keuzevrijheid stijgt van € 96,- naar € 99,-

Frappant detail is dat Stad Holland de premies wel laat stijgen nadat moeder DSW eerder in het jaar had aangegeven de premies gelijk te houden. DSW is de enige zorgverzekeraar die niet stijgt, en heeft daarmee waarschijnlijk direct een probleem. Wellicht hebben zij zich verkeken op de stijgende zorgkosten en de nieuwe solvabiliteits-eisen.

Onze verwachting is dan ook dat DSW volgende jaar (premie zorgverzekering 2016) de grootste procentuele stijger zal zijn.

Kijk hier voor alle zorgverzekerings-premies die tot nu toe bekend zijn. 

Vandaag is het Achmea concern naar buiten gekomen met de premies voor haar labels. Zilveren Kruis, het grootste label stijgt volgend jaar met enkele procenten. Ook Pro life, Avero, TakeCareNow! stijgen niet onverwachts met de premie. Achmea volgt hiermee de andere grote jongens.

Over het algemeen zien we een stijging die voor de naturapolissen beperkt is. De restitutiepolissen stijgen aanzienlijk, en het lijkt er op dat Achmea vol in zit op de natura en vooral selctief polissen. Deze polissen zijn goedkoper, maar dan heeft de verzekerde geen vrije keuze voor zorgverleners. Zorgsturing wordt geldelijk gemaakt.

Een overzicht van alle Achmea premies is te vinden in het overzicht premie zorgverzekering 2015.

Vandaag werd er op een weblog van een vergelijker op internet gezegd dat de premie van Interpolis zou dalen van € 102,25 naar € 93,95. Dat is opmerkelijk, want alle premies stijgen volgend jaar. 

Wellicht gaat het hier om een foutje. Het zou zo kunnen zitten. Bij Interpolis krijgen Rabobank klanten 10% korting. Als je de 'gedaalde premie van € 93,95 omrekent naar een bruto premie (zonder de 10% korting) kom je uit op afgerond € 104,40.

Zou dit dan de nieuwe premie van Interpolis voor 2015 zijn? 

Zojuist is de premie van Zilveren Kruis Achmea bekend geworden. De natura verzekering Basis zaker gaat € 102,45 kosten (was € 99,95). De restitutie verzekering bij Zilveren Kruis gaat met € 3,75 omhoog naar € 106,25. 

De premies stijging respectievelijk 2,5% (natura) en 3,7% (restitutie).

Zilveren Kruis heeft ook nog een budget polis die in 2015 € 89,95 gaat kosten. Verzekerden hebben hier geen vrije keuze van zorgverlener en krijgen maar 75% van de medische kosten vergoed indien de zorgverlener geen contract heeft met Zilveren Kruis Achmea.

Salland, onderdeel van Eno, komt met een premie net boven de honderd euro (€ 100,95). Dat is een stijging van 4,3%.

Andere merken van Eno (Energiek, HollandZorg) stijgen met 3,3% en komen uit op een maandpremie voor de basisverzekering van € 99,95.

Ook Zorg en Zekerheid komt vandaag met de premie naar buiten. De Zorgzeker Polis van Zorg en Zekerheid gaat volgend jaar € 101,95 kosten. De restitutie polis kost € 104,45. 

Beide polissen stijgen met € 5,-.

Zojuist hebben wij de aanvraagstraat van de HEMA gecheckt op de premie zorgverzekering 2015. Uit de berekening blijkt dat de premie volgend jaar € 99,- bedraagt. Dat is een stijging van € 10,- euro ten opzcihte van 2014. Procentueel is dat een stijging van 11,2%.

Page 1 of 3

Bij een restitutie zorgverzekering kunt u zelf uw eigen specialist of ziekenhuis kiezen. Bij een zuivere restitutiepolis wordt er 100% vergoed volgens marktconform tarief. 

1. ONVZ Zorgverzekeraar (zuivere restitutiepolis) 

2. PNO Zorg (zuivere restitutiepolis)

3. Delta Lloyd (zuivere restitutiepolis)

4. Ditzo (normale restitutiepolis)