In 2015 is de premie voor de CZ Zorg-op-maatpolis € 1206 per jaar (€ 100,50 per maand). Dat is een stijging van 4,8%. Dat is beduidend minder dan de stijgingen van het VGZ concern.

Unive verhoogt, net als alle andere labels van VGZ, haar premie zorgverzekering in 2015. De naturapolis stijgt met € 11,05 per maand naar € 107,-. De restitutiepolis stijgt een eur extra (€ 12,05) en komt uit op € 112,- per maand.

VGZ heeft zojuist haar premies voor de zorgverzekering in 2015 bekend gemaakt. In navolging van haar labels IZZ, IZA en UMC gaan ook de premies van VGZ fors omhoog. De naturaverzekering van VGZ kost volgend jaar € 107,95. Dat is dezelfde premie die ze hadden in 2013. Maar dit is wel een stijging van € 12,- per maand ten opzichte van de premie van dit jaar.

De restitutiepolis gaat maar liefst € 113,95 per maand kosten. Dat is een stijging van € 14,- per maand.

IZZ heeft haar premie bekend gemaakt. De naturapolis van IZZ stijgt met dik tien euro naar € 103,28 (was € 92,77).

De restitutiepolis stijgt nog wat meer. De premie komt in 2015 uit op € 107,72. Dat is een stijging van € 13,45 ten opzichte van de premie dit jaar (was € 94,27).

Net als IZA en UMC dus behoorlijke stijgingen. Al deze labels behoren toe aan VGZ.

 

Je zit al een aantal jaar bij dezelfde zorgverzekeraar. Je hebt nog steeds hetzelfde pakket als toen je je hebt aangemeld. Prima, maar misschien is het tijd om je eigen zorgverzekering eens onder de loep te nemen. Hieronder vijf goede redenen:

1. Je bent nu oververzekerd

In Nederland is iedereen verplicht om een basiverzekering af te sluiten. In de basisverzekering worden bijna alle kosten voor spoedeisende medische kosten vergoedt.

Zojuist is bekend geworden dat Zorgverzekeraar IZA de premies voor de basisverzekering 2015 fors heeft verhoogd. De naturapolis stijgt van € 88,15 naar € 92,60. Een stijging van bijna 9%. De restitutiepolis van IZA stijgt nog veel meer, van € 88,15 naar maar liefst € 98,76. 

Dat belooft wat voor de komende dagen als ook de grote jongens naar buiten komen.

U bent nu verzekerd bij Agis Zorgverzekeringen, en ontvangt u korting via het Postcode Zorgcollectief. Hartstikke mooi, want dat bespaart u honderden euro's per jaar. Maar, Agis stopt per 1 januari 2015 en gaat op in Zilveren Kruis Achmea. Daarmee vervalt de korting die u nu krijgt, want Zilveren Kruis Achmea biedt geen korting aan de klanten die nu in het Postcode Zorgcollectief vallen.

Agis stopt per 1 januari 2015 en gaat op in Zilveren Kruis Achmea. Momenteel zijn er 140.000 klanten bij Agis verzekerd via het Postcode Zorgpoliscollectief. Deze klanten krijgen nu een korting bij Agis omdat ze meespelen bij de Postcode Loterij. Echter, het lijkt er op dat deze grote groep klanten volgend jaar niet echt welkom zijn bij Zilveren Kruis Achmea (ZKA).

ONVZ Zorgverzekeraar heeft van alle zorgverzekeraars wederom de meest tevreden klanten. Dat blijkt uit de jaarlijkse Klantenmonitor Zorgverzekeringen van MarketResponse. ONVZ-verzekerden beoordelen de dienstverlening van hun zorgverzekeraar het hoogst, met een 8,4. Volgens het onderzoeksbureau waarderen verzekerden de vrijheid om zelf hun arts en ziekenhuis te mogen kiezen.

Page 2 of 3

Bij een restitutie zorgverzekering kunt u zelf uw eigen specialist of ziekenhuis kiezen. Bij een zuivere restitutiepolis wordt er 100% vergoed volgens marktconform tarief. 

1. ONVZ Zorgverzekeraar (zuivere restitutiepolis) 

2. PNO Zorg (zuivere restitutiepolis)

3. Delta Lloyd (zuivere restitutiepolis)

4. Ditzo (normale restitutiepolis)